top of page
Sotilastie_pieni.jpg
Kulma.png

Villa E

Massiivipuinen pientalo 

Sijanti

Helsinki

Toiminto

Omakotitalo

Laajuus

190m2 + 30m2

Suunnittelutehtävä

Pää- ja arkkitehtisuunnittelu

Status

Rakenteilla

Asiakas

Yksityinen

Visualisointi

Jaume Cabistany

Omakotitalon toiminnot on sijoitettu huolellisesti auringon kierron sekä tontin näkymien mukaan. Olohuone avautuu kolmeen suuntaan pihalle auringon puolella osin terassin kautta ja toisella puolella hienon avokallion sekä säilytettävän kasvillisuuden suuntaan. Lasitettu osa terassia mahdollistaa talon laajentamisen kevät-syyskaudella - tämä pidentää terassin käyttöaikaa. Näin avautuvat harkittuja ja kauniisti rajattuja näkymiä talon läpi sekä ympäröivään luontoon. 

 

Rakennussuunnittelun ohessa kohteessa on tehty myös maankäytön suunnitelma, joka mahdollistaa toisen rakennuksen täydennysrakentamisen tontille asemakaavan muuttuessa.

Puun käyttö rakennusmateriaalina modernilla tavalla ja kestävyys olivat suunnittelun lähtökohtina. Rakennuksen runko on CLT-massiivipuuelementtejä: matalampi hiilijalanjälki, yksinkertaisempi rakennustapa ja yksimateriaalisuus sekä terveellinen asuinympäristö. Julkisivut ovat lehtikuusta, joka mahdollistaa pitkän huoltovälin ja luo rakennukselle kaunista patinaa vanhentuessa. 

Vanha Sotilastie-55 - pieni.jpg
20210928 - 4K v01 - E1b v01 - COMPO JPG v02_INDEKSI_edited_edited.jpg

Vino katto antaa rakennukselle identiteettiä sekä tilallisuutta - oleskelutilat ovat korkeita, ja silti ihmisen mittakaavassa. Samalla kattomuoto pienentää talon massaa, jolloin saadaan sisätilohin tilallisuutta kasvattamatta talon massaa. Katon lappeen ilmansuunta mahdollistaa aurinkopaneelien asentamista myöhäisemmässä vaiheessa. Uusiutuvaksi energialähteeksi on valittu ilma-vesilämpöpumppu ja lämmitysjärjestelmäksi lattialämmitys.

 

Rakennuksen sisäpuolen materiaalit sekä kiintokalustus on niin ikään harkittu: puu ja keraamisia suurlaattoja yhdessä yksinkertaisimpien maalattujen seinien kanssa luovat lämpimän mutta raikkaan paletin. Talon erikoisuutena kotiteatterihuone, jossa myös akustiikka on suunniteltu vaativaan makuun.

20210926 - 4K b1 - I3c v02 - COMPO JPG v01.jpg
VAS-W1(-).png
VAS-W1(-)-2K.png
Vanha Sotilastie-02_pieni.jpg
Sotilastie-2.jpg
Sotilastie-3_pieni.jpg
vas-leik-a.png
vas-jullk.png
20210922 - 4K b1 - I1 v01 - COMPO JPG v01.jpg
Villa E kansi_oikea_edited.jpg
bottom of page