top of page

Arkkitehtistudio AM10 on syntynyt kahden arkkitehdin, Marcelon ja Annan halusta ratkoa yhdessä 
muuttuvan maailman ongelmia.

Näemme arkkitehtuurin ensisijaisesti ajatteluna: kykynä löytää kunkin suunnittelutehtävän ydinkysymys ja siihen ratkaisu. Tämä vaatii uteliaisuutta ja herkkyyttä, kriittisyyttä ja luovaa myllerrystä.

Uskomme estetiikkaan, joka kumpuaa rakennuspaikan ominaisuuksista, toiminnallisista tarpeista sekä huolella valituista, kestävistä materiaaleista. Uskomme, että ratkaisemalla suunnittelutehtävät kokonaisvaltaisesti pääsemme lopputulokseen, joka kestää aikaa.

Luomme arkkitehtuuria, joka toimii alustana elämälle sekä vaalii ihmisen luontoyhteyttä henkisellä sekä ekologisella tasolla. Meistä onnistunut suunnitteluratkaisu vastaa käyttäjän tarpeisiin sekä yhdistää rakennuksen ja sen käyttäjät rakennuspaikalle vahvistaen paikan tuntua. Se voi tarkoittaa huolella valittuja näkymiä: että voi herätä lauantaiaamuna klo 10 ja nauttia sänkyyn puunlatvojen läpi siivilöityvästä auringonvalosta. Tai se voi tarkoittaa sitä, että lukuisat eri käyttäjäryhmät pystyvät toimimaan luontevasti rinnakkain samassa monitoimitalossa.

 
AM10:n työtapa on keskusteleva: parhaat ratkaisut syntyvät mielestämme aina herkällä korvalla asiakasta kuunnellen. Työssämme nautimme erityisesti siitä, kun suunnittelutehtävän lukuisat osaset loksahtavat paikalleen.

Pää- ja arkkitehtisuunnittelu.
Konseptisuunnittelusta toteutukseen

Tarjoamme pää- ja arkkitehtisuunnittelua eri kokoisiin hankkeisiin sekä eri toimintoihin. Teemme myös konseptisuunnittelua projektin tavoitteiden määrittelemiseen sekä sen alkukysymyksiin. Lähestymme niin pieniä kuin suuriakin suunnittelutehtäviä kokonaisvaltaisesti. 

Teemme sekä uudis- että korjausrakentamista.

Meille on kertynyt vuosien varrella monipuolinen kokemus eri työpaikoista sekä työtehtävissä: osaamistamme ovat pientalot, koulut ja päiväkodit, asuntosuunnittelu, ryhmärakennuttaminen, alue- ja konseptisuunnittelu sekä muut julkiset- sekä palvelurakennukset.

Suunnittelemme aina tietomallin avulla, ja käytössämme on alan uusimmat ohjelmistot. 

Pientalorakentajille

Tarjoamme luovan, asiakkaan omista lähtökohdista ammentavan suunnitteluprosessin. 

Kuuntelemme asiakkaidemme toiveet herkällä korvalla, ja jalostamme niistä yhdessä asiakkaan tarpeisiin sekä budjettiin sopivan, arkkitehtonisesti korkealaatuisen ja aikaa kestävän lopputuloksen.

 

Samanaikaisesti tuemme asiakkaan elämässä usein ainutkertaisen taloprosessin läpiviennissä. Tähän kuuluu muun muassa yhteistyö viranomaisten kanssa sekä ohjaaminen projektin muiden olennaisten tahojen pariin. Työmaalla varmistamme suunnitelmien mukaisen toteutuksen ja ratkomme vastaan tulevat muutostarpeet.

 

Luomme asiakkaillemme kolmiulotteisen mallin, jonka avulla he pääsevät tutkimaan tulevaisuuden kotiaan. Lisäksi teemme valitun määrän visualisointeja. 

Marcelo Diez

Marcelo on intohimoinen suunnittelija, jolla on laaja-alainen ja monipuolinen kokemus kansainvälisistä sekä paikallisista toimistoista Suomessa, Kiinassa ja Espanjassa, kuten myös kehitysyhteistyön projekteista Mosambikissa. Hän valmistui vuonna 2010 Barcelonan arkkitehtiyliopistosta ETSAB ja on opiskellut myös Helsingin Aalto-yliopistossa.

Hän on työskennellyt Suomessa isoissa toimistoissa lähes kymmenen vuoden ajan, ja toiminut päätoimisesti yrittäjänä vuodesta 2018. Hän on toiminut vastuuasemassa pääsuunnittelijana pientaloprojekteissa sekä projektiarkkitehtina julkisten- ja palvelurakennusten projekteissa. Marcelolla on kokemusta ekologisista rakentamistavoista (CLT-massiivipuu- sekä olkielementit), ryhmärakentamisesta sekä osallistavasta suunnittelusta. Marcelo on Ryhmärakennuttajat Ry:n sekä Suomen väriyhdistyksen jäsen.

Marcelolla on FISE ARK poikkeuksellinen vaativa pätevyys, ja hän on käynyt pääsuunnittelijakoulutuksen sekä läpäissyt valtakunnallisen pääsuunnittelijatentin. 

Vapaa-ajallaan Marcelo nauttii pienistä remonttiprojekteista, kokkaamisesta hyvistä raaka-aineista sekä laitesukeltamisesta.

Anna Pekkarinen

Anna on oululaislähtöinen arkkitehti, jonka sydäntä lähellä on aidosti aikaa kestävä rakentaminen, vuorovaikutteinen ja osallistava suunnittelu sekä moniaististen tilakokemusten luominen.

 

Annalla on kymmenen vuoden kokemus arkkitehdin työstä - viime vuodet hän on keskittynyt puurakenteisten koulujen suunnitteluun osana monialaisia tiimejä. Hänellä on myös paljon kokemusta eri mittakaavojen asuntosuunnittelusta sekä asumiseen liittyvistä kehityshankkeista. 

 

Töiden rinnalla Anna on tehnyt taideinstallatioita sekä herätellyt keskustelua rakennetusta ympäristöstä osana APAJA- kollektiivia. Vapaa-ajallaan Anna harrastaa tanssia sekä pitkiä illallisia.

bottom of page